Достапни линкови

Референдумот во Ирска, веројатно успешен


Денеска се очекуваат резултатите од референдумот во Ирска за Лисабонскиот Договор. Според анкетите од гласачките места, се верува дека овој пат референдумот ќе биде успеѓен и оти ќе биде отворен патот за реформи во Европската Унија. Инаку, Лисабонскиот Договор сеуште не е ратификуван во Полска и во Чешка.
XS
SM
MD
LG