Достапни линкови

Хрватска ги продолжува преговорите со ЕУ


Хрватска утре ги продолжува преговорите со ЕУ, после една година блокада од словенска страна заради граничниот спор што го имаат двете земји. Хрватска на конференцијата за пристапување кон ЕУ, треба да отвори шест и да затвори пет поглавија од претпристапните преговори, со што по утрешната конференција, Хрватска ќе има 28 отворени и 12 затворени поглавија. А во петок Хрватска и Словенија со посредство на ЕУ ќе ги продолжат преговорите за надминување на граничниот спор.


XS
SM
MD
LG