Достапни линкови

Трише:Земјите од еврозоната да го отплатат својот долг


Претседателот на Европската Централна Банка, Жан Клод Трише, денеска рече дека 16-те земји членки на еврозоната треба да ги суспендираат стимулативните економски програми и да започнат со отплата на долгот најдоцна до 20011-та . Според Трише неопходна е стратегија за излез од кризата, бидејќи претпријатијата и населението мора да бидат уверени дека долгот нема да се зголемува. Министрите за финансии, од земјите членки на евро зоната не ја одредија 2011 –та година како краен рок, туку заклучиле дека владите треба да ги почекаат новите економски прогнози со потврда дека регионот се извлекува од криза
XS
SM
MD
LG