Достапни линкови

Потрошувачката кошничка 11.728 денари


Во претходниот месец на едно четиричлено домаќинство за потрошувачката кошница за исхрана и пијалоци му биле потребни 11.728 денари, што во однос на август е за 0,8 отсто помалку. Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека цените на мало, врз основа на кои е пресметана вредноста на потрошувачката кошница, се пониски за 0,5 отсто, а трошоците на животот за 0,1 отсто.
Цените на мало во септември 2009 година, во споредба со септември 2008 година, бележи намалување од 1,9 проценти, а трошоците на животот намалување од 1,4 проценти.
XS
SM
MD
LG