Достапни линкови

10 отсто помалку вработени во индустријата


Бројот на работниците во индустријата во август годинава, во однос на август претходната година, е намален за речиси десет отсто, објави Државниот завод за статистика.
Во секторот Вадење руди и камен во август годинава, во однос на август минатата година, бројот на работниците е намален за околу 13 отсто. Преработувачката индустрија го намалила бројот на работници за околу 10 отсто.
XS
SM
MD
LG