Достапни линкови

Во Банкок, состанок за климатските промени


Претставници на околу 190 земји го започнаа состанокот во главниот град на Тајланд, Банкок, во врска со новиот глобален договор за борба против климатските промени. Состанокот, кој ќе трае до 9-ти Октомври, е всушност последната подготовка пред средбата на министрите за животна средина, закажан за во Декември во Копенхаген, на кој треба да биде усвоен нов договор за климатските промени, кој ќе биде замена за Протоколот од Кјото.
XS
SM
MD
LG