Достапни линкови

Силајџиќ: БиХ член на Советот за безбедност на ОН


Босна и Херцеговина во идниот месец ќе биде избрана за привремена членка на Советот за Безбедност на ОН, изјавил Харис Силајџиќ, член на претседателството на оваа земја. Силајџиќ рекол дека благодарение на добро водената дипломатија, тие обезбедиле подршка од 100 земји, кои позитивно ќе гласаат во октомври за тоа дали БиХ ќе стане дел од Советот за безбедност на ОН.
XS
SM
MD
LG