Достапни линкови

Шведска: Борбата против економската криза треба да продолжи


Шведското претседателство со Европската унија ја повика групата од 20 земји-учеснички на самитот во Питсбург да направат „чекор напред“, откако светските лидери се согласија да ги ограничат банкарските бонуси и да воведат построга регуалција на финансискиот пазар. Шведскиот премиер Фредрик Реинфелт и министерот за финансии Андерс Борг велат дека договорите постигнати на самитот на богати и земји во развој се „прв чекор во градењето поодржлив финансиски систем“.
XS
SM
MD
LG