Достапни линкови

ОН со резолуција за ослободување од нуклеарно оружје


Советот за безбедност на Обединетите нации, денеска, едногласно ја прифати резолуцијата за ослободување од нуклеарното оружје, предложена од САД. Резолуцијата повикува на преземање чекори за спречување на ширењето на нуклеарното оружје, разоружување и намалување на ризикот од нуклеарен тероризам.
XS
SM
MD
LG