Достапни линкови

За една година 3 милијарди вакцини за новиот грип?


Агенцијата за здравство на Обединетите нации денеска оцени дека производителите на лекови, за една година, може да произведат 3 милијарди дози на вакцината против новиот грип и дека една доза треба да биде доволно за еден човек. Сепак, Светската здравствена организација оценува дека испораките ќе бидат несоодветни за целото светско население, зашто капацитетите за производство на вакцината се „ограничени, несоодветни и не може лесно да се зголемат“.
XS
SM
MD
LG