Достапни линкови

Внукот на Мао Цетунг, најмлад кинески генерал


Единствениот внук на поранешниот кинески лидер Мао Цетунг стана најмлад генерал во кинеската армија. Мао Хсинју има 39 години и е воен историчар. Мао Цетунг по дводеценската револуција во 1949 година ја создаде Народна Република Кина со која владееше до неговата смрт во 1977 година. Тој се оженил четири пати и имал девет деца.
XS
SM
MD
LG