Достапни линкови

Киргистанската тајна полиција бара јавни егзекуции


Киргистанската тајна полиција, наводно, побарала од владата да ја врати смртната казна, вклучувајќи ги и јавните егзекуции, како мерка на заплашување против растечкиот криминал. Директорот на тајната полиција Мурат Суталинов рекол дека „во одредени случаи е подобро егзекуциите да се изведат јавно за да помогнат во намалувањето на стапката на криминал“, пренесува државното киргистанско радио.

XS
SM
MD
LG