Достапни линкови

100 милиони евра од ИПА фондовите за Косово


Канцеларијата за врски на Европската комисија во Приштина соопшти дека годинава на Косово ќе му бидат доделени повеќе од 100 милиони евра од ИПА фондовите.
Официјалниот договор за доделување на помошта ќе го потпишат шефот на Канцеларијата, Ренцо Давиди и косовскиот премиер Хашим Тачи во петок во Приштина.
Косово од ИПА во 2007 година доби повеќе од 68 милиони евра, а минатата година 185 милиони евра. Во наредните три години, Косово треба да добие по 70 милиони евра.
XS
SM
MD
LG