Достапни линкови

Негација на Холокаусот - Бојкот за Ахмадинеџат


Германската делагеција ке ја напушти салата на Обединетите Нации доколку иранскиот Претседател Махмуд Ахмадинеџат го негира Холокаустот за време на неговиот денешен говор на Генералното Собрание. Германското министерство за надворешни побара и другите европски земји да го сторат тоа за да се покаже единствен европски став. Ахмадинеџат имено, и минатата недела погромот на еврите од Нацистите во Втората Светска Војна го нарече лага. Негирањето на Холокаустот во Германија се смета за незаконска дејност.
XS
SM
MD
LG