Достапни линкови

Инцко: влошена политичката клима во БиХ


Политичката клима во Босна и Херцеговина е влошена изминатите неколку месеци, а поголемиот дел од реформите стагнираат, оцени високиот претставник на меѓународната заедница во БиХ, Валентин Инцко. Тој истакна дека недостигот на доверба и дијалог меѓу политичките лидери има влијание врз работата на политичките институции, пред се на државно ниво. Инцко нагласи дека парламентот на БиХ усовил само неколку закони во изминатите шест месеци.
XS
SM
MD
LG