Достапни линкови

Кинеската армија на рангот на западните сили


Кинескиот министер за одбрана Лианг Ганг Ли оценува дека кинеската армија сега поседува најголем дел од софистицираните оружја што ги имаат и западните армии.
Тој вели дека кинеската армија комплетно ќе се механизира и копјутеризира до 2020 година и ќе има потполно модерна армија до средината на веков. Кинеската армија со 2,3 милони војници е најголема војска во светот.
XS
SM
MD
LG