Достапни линкови

Британија: Иран да покаже дека има мирољубива нуклеарна програма


Велика Британија вели дека Иран мора да преземе конкретни чекори за да покаже дека неговата нуклеарна програма е мирољубива, во пресрет на разговорите со шесте светски сили. Британскиот министер за надворешни работи Дејвид Милибанд вели дека е време Иранците да покажат дека ги прифаќаат правилата за неширење на нуклеарното оружје.
XS
SM
MD
LG