Достапни линкови

Шпанските војници целосно се повлекоа од Косово


Шпанија го заврши повлекувањето од Косово. Последните 88 шпански војници од составот на КФОР во Косово денеска се вратија во својата земја.
Во операциите на Косово, во изминатите десет години, загинаа десет шпански војници.
Шпанија не го призна Косово и со тоа го забрза повлекувањето на своите војници од косовска територија.
XS
SM
MD
LG