Достапни линкови

Извлечен бродот Илинден


Бродот Илинден денеска е извлечен на површината на Охридското Езеро, по 14 дена изминати на дното. Бродот сега е на стотина метри до брегот. Одвлекувањето на бродот до каналот Студенчишта најверојатно ќе се изврши друг ден, со брод на Министерството за внатрешни работи.
Бродот Илинден е извлечен од хрватската фирма за подводни активности „Дубина“.
Илинден потона на 5 септември кај Авто-кампот „Елешец“, при што загинаа 15 туристи од соседна Бугарија.
XS
SM
MD
LG