Достапни линкови

Македонија влезе во рецесија


Македонија во вториот квартал од 2009 година оствари стапката на раст на бруто домашниот производ од минус 1,4 насто, објави денеска Државниот завод за статистика. Тоа е втор последователен квартален пад, откако во првото тримесечје од годинава беше забележана негативна стапка на раст од 0,9 проценти. Според економската теорија, една држава се смета дека е влезена во рецесија откако ќе забележи пад на БДП во две последователни тримесечја.
XS
SM
MD
LG