Достапни линкови

Словенечките судии ја тужат Словенија


Вкупно 438 судии, правобранители и обвинители ја тужат Словенија, кои од државата бараат исплата на разликата во платата.
Доколку судовите пресудат во корист на тужителите, словенечката држава би можело да ја чини до 100 милиони евра, бидејќи тие во просек бараат отштета од околу 20 илјади евра.
XS
SM
MD
LG