Достапни линкови

По Ирак и Алжир, Русија е најопасно место за новинари?


Комитетот за заштита на новинарите ги обвини руските власти за „поразителен учинок“, поради тоа што од 17 убиства на новинари во Русија што се случиле од 2000 година, само во еден случај се казнети сторителите. Со тоа се загрозува демократијата во земјата, оценува Комитетот. Според нив, Русија е трето најопасно место за новинарите, по Ирак и Алжир.
XS
SM
MD
LG