Достапни линкови

Европа излегува од рецесија


Европа излегува од рецесија, соопштува Европската комисија. Според последните прогнози, економијата на Европската унија веројатно ќе доживее благ пораст во втората половина на оваа година, поради закрепнувањето на Германија и на Франција.
Сепак, економијата на годишно ниво бележи пад од 4 отсто во однос на минатата година.
XS
SM
MD
LG