Достапни линкови

Станишиќ и Жупљанин пред Хашкиот Трибунал


Министерот за внатрешни на босанските срби од времето на војната Мичо Станишиќ и шефот на полицијата Стојан Жупљанин денеска ке се појават пред Хашкиот Трибунал. Тие се обвинети за воени злосторства против муслиманите и хрватите во периодот 1992 – 95. Трибуналот денеска треба да и изрече пресуда и на бившата портпарлог на главниот обвинител Флоренс Хартман за непочитување на судот, бидејки ја објави содржината на две доверливи одлуки од процесот против Слободан Милошевиќ.
XS
SM
MD
LG