Достапни линкови

Брисел нема да ги прекине санкциите против Мугабе


ЕУ објави дека нема да ги прекине санкциите на припадниците и поддржувачите на Владата на претседателот на Зимбабве Роберт Мугабе. Нема ниту да и даваат помош за развој на земјата додека не се направи поголема примена на едногодишниот договор во поделба на власта и во воспоставувањето на човековите права. Мугабе ги нарече западните земји неоколонијалисти, кои никогаш не можат да бидат нивни пријатели.
XS
SM
MD
LG