Достапни линкови

Битолските Роми бараат мешани паралелки


Битолскиот невладин сектор бара од градоначалникот Владимир Талески да интервенира, Ромите да учат во мешани, а не во етнички чисти паралелки во тамошното основно училиште „Ѓорги Сугарев“.
„Во ОУ „Ѓорги Сугарев“ формирале четири паралелки, од нив две се со Македончиња и две со деца Роми. Првпат е вака, а досега секогаш беа заедно“, вели извршниот директор на НВО „Баирска светлина“, Санедеин Кенановски.
XS
SM
MD
LG