Достапни линкови

Македонија добива 1,7 милиони долари од Албанија


Македонија треба да добие 1,7 милиони долари од вкупниот клириншкиот долг од 20,7 милиони, што Албанија го има кон поранешна СФРЈ. Земјите наследнички на поранешната федерација постигнаа начелен договор за ваква распределба.
Меморандумот за наплата на овој долг треба да се потпише на крајот на октомври, по што секоја од земјите одделно ќе преговара со Албанија за начинот на враќањето на долгот.

XS
SM
MD
LG