Достапни линкови

Самоа ја „фака“ левата страна од патот


Возачите на пацифичкиот остров Самоа од вчера мора да возат од левата страна на патот. Премиерот Туилапеа Саилеле Малиелегаои им давал иструкции на возачите да преминат на левата страна од патот преку радио.Тој изјави дека тоа е направено за да се усогласат со Австралија и Нов Зеланд. Имено, таму живеат и работат многу луѓе од населението на Самоа кои сега ке можат своите стари автомобили да им ги испратат на роднините. На Самоа живеат 180 илјадни луѓе.
XS
SM
MD
LG