Достапни линкови

Појасот Газа - закана за животната средина


Висок претставник на Обединетите нации вели дека Израел мора итно да ја укине блокадата кон појасот Газа и да дозволи поправка на старата водоводна и канализациона мрежа, кои се голема закана за животната средина. Координаторот за хуманитарни активности на Обединетите нации во Палестина Максвел Гајлард предупредува дека поради недостигот од пречистителни станици, секој ден во Средоземното Море се испуштаат по 50 до 80 милиони литри отпадни води.

XS
SM
MD
LG