Достапни линкови

Рекордна невработеност во еврозоната


Невработеноста во државите од еврозоната е највисока во последниве десет години. Официјалните податоци велат дека 15,09 милиони луѓе, од 16 земји што го користат еврото како платежна валута, биле невработени во јули. Со тоа невработеноста достигнува 9,5 отсто и е највисока од мај 1999 година. Во 27 земји од Унијата има 21,79 милиони невработени, што е 9 отсто од работоспособното население.
XS
SM
MD
LG