Достапни линкови

Ирак го одложи планираниот попис


Ирак го одложи планираниот попис за една година. Тоа би бил прв попис во изминативе две децении.
Некои етнички групи во регионите како Киркук, каде што има наоѓалишта на нафта, а живеат Арапи, Туркмени и Курди, се противат на референдум затоа што демографските податоци може да не одат во прилог на нивните политички амбиции.

XS
SM
MD
LG