Достапни линкови

ДПА бара Македонците задолжително да учат албански


Демократската партија на Албанците бара албанскиот јазик да биде задолжителен за македонските ученици, исто како што македонскиот е задолжителен за албанските основци.
Според партијата, одлуката на Влада од второто полугодие на учебната 2009/2010 година албанските и другите немакедонски првачиња да го изучуваат македонскиот јазик е тенденциозна и дискриминаторска.
XS
SM
MD
LG