Достапни линкови

Намалување на бројот на вработени


Бројот на работниците во индустријата во јули 2009 година, во однос на истиот месец минатата година, е намален за 7,5 проценти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.
Бројот на работниците во секторот Вадење руди и камен, во јули 2009 година, во однос на просечниот број работници од 2005 година, е намален за 24,6 проценти, во преработувачката индустрија е намален за 9,8 проценти и во секторот снабдување со електрична енергија, гас и вода е намален за 10,8 проценти.
XS
SM
MD
LG