Достапни линкови

Ситуацијата во Авганистан е сериозна


Командантот на меѓународните сили во Авганистан, генерал Стенли Меккристал оцени дека ситуацијата во Авганистан е сериозна, но дека може да се постигне успех со ревидираната стратегија. Воените власти не соопштуваат дали со ревидираната стратегија на која работи Меккристал ќе се побара испраќање дополнителни војници во Авганистан. Таму сега има 100 илјади странски војници. Две третини од нив се Американци.

XS
SM
MD
LG