Достапни линкови

Сталин се врати во московското метро


Декорацијата што го величи поранешниот советски диктатор Јосиф Сталин беше вратена во московското метро и го предизвика гневот на активистите за човекови права и на либералните политичари.
На оригиналната декорација од 1950 година, по преуредувањето има нови детали вклучувајќи и стих од советскта химна кој го величи Сталин зашто „не подигна да и бидеме лојални на нацијата“.
Властите велат дека не се обидуваат да го оживеат култот за Сталин, туку само сакале дизајнот во метро-станицата да биде верен на оргиналот.
XS
SM
MD
LG