Достапни линкови

Кинески затвореници - извор на органи за пресадување


Најголем дел од органите за трансплантација во Кина се земаат од погубени затвореници, објавуваат кинеските државни медиуми.
Заменик-министерот за здравство на Кина, за весникот Чајна дејли, изјави дека затворениците „дефинитивно не се содветен извор за трансплантација на органи“, но признава дека најголем дел од органите се од погубени затвореници, но со нивна претходна согласност.
XS
SM
MD
LG