Достапни линкови

САД со дефицит од 9 билиони долари до 2019


Белата куќа соопшти дека буџетскиот дефицит, во наредните десет години, ќе достигне 9 билиони долари, 2 билиони повеќе од претходните проценки. Според тие проценки, вкупниот национален долг, кој сега изнесува повеќе од 11 билиони долари, во 2019 година ќе биде двојно поголем.

XS
SM
MD
LG