Достапни линкови

Еквадор ќе развива нуклеарна технологија


Владата на Еквадор соопшти дека потпишала договор со Русија за развој на нуклеарна енергија во оваа јужно американска држава. Според Еквадор, програмата има исклучиво мирољубиви цели. Еквадор, како и Венецуела превзедоа чекори за продлабочување на односите со Русија и се противат на планот на Колумбија да потпише договор со кој на Вашингтон ќе му дозволи користење на 7 колумбиски воени бази.
XS
SM
MD
LG