Достапни линкови

Месиќ - Да се остранат верските одбележја


Хрвaтскиот претседател Стјепан Месиќ ги отфрли коментарите дека го побарал остранувањето на верските обележја од државните установи само затоа што добил навреди од црковните редови, објаснувајќи дека е созреано времето за таков еден чекор. “Сега созреа времето да направиме нешто што мораме да го сториме пред моето заминување од функцијата”, рече Месиќ во разговоорт за ТВ Нова,
XS
SM
MD
LG