Достапни линкови

Aмериканската влада со пристап до швајцарските сметки


Швајцарската и американската влада потпишаа договор, со цел откривање на илјадници Американци осомничени дека ги избегнуваат американските даноци. Според договорот, огромната швајцарска банка УБС, на американските власти ќе им предате податоци за околу 4450 сметки.
Швајцарската влада претходно рече дека според државните закони за тајност на сметките, банката не мора да ги предаде тие податоци.
XS
SM
MD
LG