Достапни линкови

СБ на ООН загрижен за нобеловката Су Ки


Во Советот за безбедност на Обединетите нации била постигна согласност за изјавата со кој се изразува сериозна загриженост поради одлуката на судот во Мјанмар да и го продолжи домашниот притвор на нобеловката за мир Аунг Сан Су Ки за уште 18 месеци. Претходната поостра верзија на изјавата беше отфрлена од Кина, Либија, Русија и Виетнам. Инаку во тридневна посета на Мјанмар престојува американскиот сенатор Џим Веб кој ќе се сретне со лидерот на воените власти генерал Тхан Шве.
XS
SM
MD
LG