Достапни линкови

Кина ги заобиколува европските закони преку Јужна Кореја


Европската комисија отвори истрага за избегнувањето на антидампинг мерките за кинескиот челик во ЕУ, објавува денеска европскиот службен гласник.
Истрагата се води за кинеските челични кабли кои се продаваат по цени пониски од приходите што се остваруваат со нивна продажба и затоа за нив се наплаќа такса. Според наводите на основа на кои е отворена истрагата, каблите се испорачуваат преку Јужма Кореја и преку Малезија за да се избегне плаќањето на таксата.

XS
SM
MD
LG