Достапни линкови

Кина ја почна најголемата воена вежба на сите времиња


Кина ја започна најголемата тактичка воена вежба, одржана кога и да е. Целта на вежбата е да ги подготви војниците за борба на непознат терен. На вежбата учествуваат 50 илјади војници кои, два месеци, ќе бидат испратени во непознати предели на западниот дел на земјата. Секоја од бригадите ќе биде испратена околу 1200 километри од матичната база.

XS
SM
MD
LG