Достапни линкови

Последниот нацистички процес во Германија?


Јозеф Шеунграбер 90 годишен поранешен офицер на германската армија е осуден за убиство во процес кој можеби е последно судење за нацистички воен криминал во Германија. Судот во Минхен го осуди на доживотен затвор поради убиство на 10 цивили во северна Италија кон крајот на Втората Светска Војна. Шеунграбер, во времето на масакрот кој е одмазда за убиство на двајца германски војници од партизаните, имал 25 години.
XS
SM
MD
LG