Достапни линкови

Цените на индустриските производи во Македонија намалени


Цените на индустриските производи во јули 2009, во однос на истиот месец од 2008 е намален за 11,5 отсто. Намалувањето највеќе се должи на намалените цени во групите енергија за 19,2 отсто. Индексот на цени на производителите на индустриски производи во секторот снабдување со електрична енергија, гас, пареа и топла вода пак е зголемен за 22,6 отсто.
XS
SM
MD
LG