Достапни линкови

ОН остануваат во Ирак уште една година


Советот за безбедност на Обединетите нации, едногласно одлучи да продолжи цивилната мисија на ОН во Ирак, за уште една година. Резолуцијата што ја усвои Советот за безбедност, ги потврдува заложбите на мисијата на ОН да и помага на ирачката влада во одржувањето на изборите, да работи на зајакнување на демократските институции и да работи на национално помирување. Мисијата на ОН вклучува 315 цивили-странци, 425 цивили-Ирачани, 225 војници за да ги штитат и 10 воени набљудувачи.
XS
SM
MD
LG