Достапни линкови

Македонските матуранти добија тројка


Скопската гимназија „Раде Јовчевски-Корчагин“ има највисока просечна оценка (4,12) на екстерните испити од државната матура, од јуни. Од 92-те средни училишта во Македонија, најниска просечна оценка (1,49) има учлилиштето „Гоце Стојчески“ од Тетово. Просечната оценка на целото тестирање е 2,99.
Во јунскиот испитен рок државна матура полагаа 16.734 матуранти.
XS
SM
MD
LG