Достапни линкови

Путин со мини-подморница во Бајкалското Езеро


Рускиот премиер Владимир Путин, со мини-подморница, се спушти во Бајкалското Езеро да ги разгледа кристалите полни со природен гас, распоредени на дното на езерото. Подморницата го спушти Путин на длабочина од околу 1400 метри во најдлабокото слатководно езеро, кое има неистражено дно. Научниците бараат економски исплатлив начин за искористување на заробениот гас од кристалите. Еден кубен метар од кристалите може да содржи до 160 кубни метри метан.
XS
SM
MD
LG