Достапни линкови

Во Молдавија, разговори за формирање коалиција


Лидерот на молдавската центристичка Демократска партија Маријан Лупу изјави дека либералните партии кои на изборите успеаа да влезат во парламентот веднаш ќе ги започнат преговорите за формирање коалиција. На предвремените избори, одржани пред два дена владејачката Комунистичка партија го загуби мнозинството во парламентот, но се уште има најголем број пратеници.
XS
SM
MD
LG