Достапни линкови

Невработеноста рекордна во евро-зоната


Статистичката агенција на Европската Унија денеска соопшти дека стапката на невработеност во евро-зоната, во јуни, достигна 9,4 насто, што е највисоко ниво во последните 10 години. Бројот на невработени од мај до јуни во 16-те држави од евро-зоната се зголемил за 158 илјади, односно, бројот на невработени во последната година се зголемил за 3 милиони.
XS
SM
MD
LG